torstai 31. joulukuuta 2020

Uusi kunniakonsuli aloittaa 2021

Viron uusi kunniakonsuli Turussa ja Varsinais-Suomessa on 1.1.2021 alkaen R&M Ship Technologies Finland Oy:n toimitusjohtaja Andrus Junolainen.

-Tarkoitukseni on edistää yritysten Suomi-Viro -yhteistyötä mahdollisimman laajalla rintamalla. Lisäksi odotan innolla tutustumista kaikkiin Virosta kiinnostuneisiin, uskon että kunniakonsulina voin edesauttaa monenlaista toimintaa joka hyödyttää Turun seutua ja sen Viro-yhteyksiä, Junolainen toteaa.

-Pidän tärkeänä myös sitä, että kunniakonsulaatin palvelut Varsinais-Suomessa asuville Viron kansalaisille säilyvät. Yhteistyö Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n kanssa jatkuu tiiviisti entiseen tapaan, ja Viro-keskus jatkaa Viron kansalaisten dokumenttien luovuttamista sekä neuvontatyötä.

Vuoden vaihteeseen saakka kunniatehtävää on hoitanut Turun yliopiston rehtori emeritus, professori Keijo Virtanen, joka on toiminut kunniakonsulina 20 vuotta (vuodesta 2001). Virtanen on ensimmäinen Viron kunniakonsuli Turussa. Hän on tehtävässään edistänyt erityisesti Turun ja Tarton yliopistosuhteita sekä kulttuuriyhteyksiä. Suomessa asuvien Viron kansalaisten passien ja henkilökorttien jakamisessa Turun kunniakonsuli on koko maan aktiivisin, ja muutamana vuonna hän on saanut maininnan jopa koko maailman aktiivisimpana Viron kunniakonsulina. Passeja on jaettu kunniakonsulaattina palvelevan Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n toimiston kautta vuosittain 600-800. Samalla kunniakonsulaatissa on tarjottu vironkielistä neuvontaa niin dokumenttien haussa kuin laajemminkin erilaisissa Suomessa asuvia virolaisia koskettavissa kysymyksissä. 

Keijo Virtanen, Andrus Junolainen
Keijo Virtanen ja Andrus Junolainen 
Brinkkalan pihalla 29.12.2020
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti