torstai 27. tammikuuta 2022

Juhlitaan yhdessä mutta etänä helmikuussa!

Juhlitaan yhdessä mutta etänä helmikuussa!

Viron itsenäisyyspäivä lähestyy, mutta näyttää siltä että kokoontumiset eivät ole mahdollisia koronatilanteen takia. Yhdistyksen hallitus ideoi yhteistä virtuaalista juhlaa ja päätti haastaa jäsenet tekemään lyhyitä videotervehdyksiä, joista kokoamme some-levitykseen (Facebook, Youtube) koosteen. Osallistuminen on helppoa:

Mieti, mikä sinua Virossa kiehtoo? Miksi rakastat Viroa? Miksi ikävöit Viroon?
Mikä paikka, tunnelma tai asia sinua Virossa kiinnostaa erityisesti? Kuvaa lyhyt videopätkä (n. 10-30 sekunnin mitta riittää jo hyvin) ja lähetä se sähköpostilla: virokeskus@gmail.com

Voit osallistua myös kirjoittamalla, valokuvaamalla tai piirtämällä, lähetä teoksesi samoin osoitteeseen virokeskus@gmail.com

-HUOM! Lähetäthän vain omia teoksiasi ja varmistathan myös kuvissa näkyviltä henkilöiltä luvan julkaisuun. Lähettämällä videosi/kuvasi/tekstisi tähän haasteeseen, annat samalla Viro-keskukselle  luvan julkaista teoksesi yhdistyksen itsenäisyyspäivätervehdyksen osana. Kiitos!

Kokoamme helmikuussa myös muita vinkkejä Viron juhlistamiseksi - seuraathan tiedotusta :)

***

Juhlatarvikkeita helmikuuta varten? Tervetuloa ostoksille Viro-keskuksen pieneen eteispuotiin. 
Tarjolla mm. Viro-pinssejä, SEMU-marjatuotteita, Kalevin suklaata juhlapakkauksissa ja Pootsin viinikartanon alkoholitonta kuohujuomaa.

***

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n uusi hallitus on aloittanut tehtävässään - tammikuinen järjestäytymiskokous on pidetty ja vuoden 2022 toimintaa käynnistellään.

Yhdistyksen uutena puheenjohtajana aloitti vuoden 2022 alusta professori Kirsi Vainio-Korhonen.
1. varapuheenjohtajaksi siirtyi Imbi Kolkkanen, 2. varapuheenjohtajan tehtävässä jatkaa Juha Laine. Yhdistyksen sihteeriksi valittiin Atte Huhtala.

Muut hallituksen jäsenet ovat:

Tarmo Areda, Klaarika El Haitani, Jouni Elomaa, Mari Jurtom, Raimo Korhonen, Ann-Ly Palosaari, Terttu Parkkinen, Rauno Saralehto ja Eero Vainio.


Halllituksen jäsenten yhteystietoja voit tarvittaessa kysyä toimistolta, p. 040 147 5221 / virokeskus@gmail.com 


- toimistolla teitä palvelevat toiminnanjohtaja Kirsi Äyräs ja projektikoordinaattori Ete Noor. 

Tällä hetkellä tapaamiset onnistuvat ajanvarauksella, ja varmimmin Viro-keskuksen konttorin tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla.


***

Uutisia vironkielisestä neuvontapalvelusta: nyt neuvontaa on saatavilla myös Turun keskustassa, KOP-kolmion Monitorissa (International House Turku) tiistaisin klo 16-18. Skanssissa neuvonta jatkuu tuttuun tapaan torstaisin klo to 15.00–18.00 
puh. 040 612 6185, s-posti: ulle.priks@turku.fi 

Lisätietoa:

****

Muistathan käyttää Viro-keskuksen jäsenetua Tallinkin laivamatkoja varatessasi:
pyydä koodi toimistolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti