torstai 31. maaliskuuta 2022

Ukraina-apua: vapaaehtoisia etsitään

 Hei, yhdistyksemme jäsenissä on paljon kieli-ihmisiä - löytyisikö vapaaehtoisia opettamaan suomen alkeita Turkuun saapuneille ukrainalaisille? 

Voit tarjoutua avuksi, vaikka sinulla ei olisikaan opettajataustaa, mukaan kaivataan myös  ihan tavallisia suomen puhujia jotka voisivat toimia yhdessä ukrainalaisen opettajan kanssa.
Organisoimme opetuksen yhdessä Suomen ukrainalaiset ry:n kanssa, puheenjohtaja Olena Herasymenko totesi että tarve olisi juuri nyt erittäin suuri, monet tulijat kaipaavat järkevää tekemistä päiviinsä.

Viro-keskus on jo aiemmin tehnyt pitkään yhteistyötä tämän yhdistyksen kanssa, mm. viime syksynä järjestimme yhdessä Turun mahdollisuuksien torin. Nyt voimme olla avuksi.

******

Jos haluat auttaa ukrainalaisten yhdistystä tavaralahjoituksilla, tällä hetkellä kaivataan mm.lastentarvikkeita vaipoista alkaen. Vaatteita ja kenkiä on jo kertynyt tarpeeksi, niitä ei tällä hetkellä kerätä.

Hyvä keino auttaa on lahjoittaa uuden avustuspisteen kautta:

Turussa kerätään materiaalista apua Ukrainan konfliktia paenneiden auttamiseksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Turun kaupungin ja Punaisen Ristin yhteisessä Avustuspisteessä. Jaathan tietoa eteenpäin, kiitos!
🕐 Avustuspiste on auki tavaranlahjoittajille maanantaisin klo 9–18 ja tiistaisin klo 10–14.
📍 Osoite: Rautakatu 10, Turku. Huom! avustuspisteeseen on sisäänkäynti Ilmarisenkadun puolelta.
Mitä otetaan lahjoituksena vastaan:
➡️ Tarkistathan ajantasaisen listan Avustuspisteen sivuilta osoitteesta http://www.avustuspisteturku.fi
Kiitos avustasi ❤️

******

Ukrainan tukikonsertti Turussa 20.4.2022 klo 19 
Panimoravintola Koulun Bellman-salissa
Ari Hakulinen kertoo konsertin ideasta: -uskomme, että jo 30 vuotta esittämämme VYSOTSKIN KATKENNUT LAULU osuu oikeaan kohteeseen, sillä Vysotski oli aikanaan paljon valtion hallinnon hampaissa, eikä syyttä, sillä hänen kantaaottavat tekstinsä paljastivat epäkohtia ja korruptiota ylimmässä hallinnossa.

Konsertin alkajaisiksi Turun yliopiston professori (emeritus) Kari Immonen kertoo kuulijoille Venäjän ja Ukrainan kulttuurisista yhteyksistä.

Liput 25€ ennakkoon www.sointu.fi konserttiliput-valikosta. Ei palvelumaksuja.


Liput 25€ ennakkoon www.sointu.fi konserttiliput-valikosta. Ei palvelumaksuja.
Tulot lyhentymättömänä SPR Ukrainan auttamiseksi.

Tule mukaan ja kutsu kaverisikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti