tiistai 8. marraskuuta 2022

Kuoro aloittaa ja Linnankatu 31 täyttyy ohjelmasta!

 Tänään klo 18 tervetuloa perustamaan uutta vironkielistä kuoroa! Huom, uusi paikka: kokoontuminen on siirretty Linnankatu 31 saliin! Jos et pääse paikalle, mutta laulaminen kiinnostaa, voit kirjoittaa tai soittaa - tai tulla paikalle sitten seuraavilla kerroilla. Tere tulemast!


Kiitos kaikille jotka olitte mukana Linnankatu 31 Ukraina-keskuksen avajaisissa viikko sitten. Nyt kootaan ohjelmaa hienoihin tiloihin, ja Viro-keskus on pyydetty mukaan yhteistyöhön tuomaan vipinää saliin & muihin toimintahuoneisiin. Monenlaisia ideoita pääsemmekin toteuttamaan heti - ja nyt on hieno tilaisuus tulla mukaan vapaaehtoistyöhön tukemaan ukrainalaisia. Tarvetta on erilaisten harrastusten vetäjille mutta myös muuten menossa mukana oleville kuuntelijoille ja keskustelijoille - mahdollisuuksia suomen harjoitteluun ja kontakteja suomalaisiin kaivataan, Kysy lisää Kirsiltä p. 040 1475221

Tässä alustavasti Linnankatu 31 ohjelmaa Viro-keskuksen järjestämänä (lisää varmasti tulee vielä ja muutokset mahdollisia):

Maanantaisin klo 16-20 käsitöitä, askartelua ja piirtämistä Petzun johdolla. Tervetuloa mukaan, osallistuminen on ilmaista. Voit halutessasi ottaa oman keskeneräisen käsityön mukaan. Ohjaus suomeksi, mutta pienelläkin kielitaidolla pärjää, ohjaaja näyttää mallia.
Maanantaisin klo 16-17.30 suomen kielen alkeiskurssi, ohjaa Hannele.
Tervetuloa, kurssi on ilmainen. Alkaa 14.11.2022
Tiistaisin klo 18-20 vironkielinen kuoro (alk. 8.11.) Ohjelmisto viroksi ja virolaisia lauluja, mutta mukaan voivat tulla kaikki kiinnostuneet. Huom, tänään kokoontuvat saavat vaikuttaa aikatauluun, pian kuullaan jääkö kuoro tiistaiksi vai siirtyykö johonkin muuhun aikaan.
Torstaisin lasten musiikki-ilta Triinu-Liisin ohjaamana. 
-klo 17.30-18.00 vironkielinen ryhmä. alk. 10.11.
-Lisäksi kootaan pieniä muskariryhmiä (noin 30 min ohjelma kerrallaan, sopii pienille lapsille yhdessä aikuisen kanssa) - aloitetaan ryhmiä sen mukaan, kun kiinnostuneita tulee mukaan.
Torstaisin shakkikerho (kaikenikäisille ja kaikentasoisille pelaajille) klo 19-22, alkaen 17.11.

Lisäksi säännöllistä viikko-ohjelmaa järjestämässä Suomen ukrainalaiset ry ja Moldovia Club Bucuria ry - ja jatkossa varmasti tulee lisää tekijöitä kun toiminta pääsee täyteen vauhtiin. Keskuksen taustavoimina ovat International House Turku ja Turun kaupunki.

***
Viro-luentoja Linnankatu 31 salissa:
Luennoille vapaa pääsy, kahvimaksu 5 e. Samalla mahdollisuus tutustua uuden Ukraina-keskuksen toimintaan ja kysellä vapaaehtoistyön mahdollisuuksista! Tervetuloa!

To 24.11. klo 17 FM, opettaja Karmen Tomsonin matkailuaiheiset luennot: kahden luennon ilta klo 17-19, luentojen välissä kähvitauko (ja aikaa keskustelulle)
*Valgamaa - Otepää ja alueen linnat ja kartanot
*Tarton museot
To 1.12. klo 17 FM, tietokirjailija Mikko Laaksonen: Suomen ja Viron arkkitehtuurin yhteydet. Tapahtumassa on Mikon kirjoja myynnissä!
Ma 5.12. klo 17 FT, tietokirjailija Lassi Saressalo: Heittelikö Kalevipoeg susia kivillä? Tarinoiden taustoja.
To 8.12. klo 17 FM, opettaja Karmen Tomsonin matkailuaiheiset luennot: kahden luennon ilta klo 17-19, luentojen välissä kähvitauko (ja aikaa keskustelulle)
*Tallinnan museot - uutuuksia ja perinteisiä kohteita
*Viron pikkusaaret 

***

Yhdistyksen syyskokous lähestyy! Tervetuloa kokoukseen ti 22.11. klo 18 Viro-keskukseen (Vanha Suurtori 3). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 ja valitaan hallitus vuodelle 2023. Tervetuloa!

Viro-keskuksen konttori on avoinna ma-to klo 10-15, tervetuloa asioimaan ja tutustumaan taidenäyttelyyn: esillä on Päivi Petzu Hautalan Hetkiä Vanhan suurtorin ympäristössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti