maanantai 10. kesäkuuta 2024

Kesäterveiset Viro-keskuksesta!

Kesäterveiset Viro-keskuksesta!

Juhlaseminaarimme yhdessä Siirtolaisuusinstituutin kanssa onnistui erinomaisesti, suuri kiitos kaikille mukana olleille!

Viro-keskuksen 30-vuotisjuhlaan pääset osallistumaan myös käväisemällä toimistolla, esillä on nostalgisia kuvia yhdistyksen toiminnasta sekä lisäksi kesänäyttelynä tutkijatohtori Maarja Merivoo-Parron tutkimusposterit, joissa kuvataan suomalaisten avustustoimintaa Virossa juuri ennen Viron uudelleenitsenäistymistä. 

https://www.jyu.fi/fi/henkilot/maarja-merivoo-parro

Näyttelyyn voi tulla tutustumaan Viro-keskuksen aukioloaikoina.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla toimisto on poikkeuksellisesti suljettu ma, ti ja ke, ja ovet ovat avoinna keskiaikamarkkinoiden aikaan to, pe, la ja su. 

Heinäkuun aukiolot: Huom viikolla 30 suljettu. Seuraavan kerran toimisto on avoinna ti 30.7. klo 10-14


Lauantaina 15.6. Viro-keskus on mukana Turun Vanhankaupungin juhlassa! 

https://www.turku.fi/vanhankaupungin-juhla

Nyt on monta hyvää syytä tulla Vanhaa Turkua ihailemaan, joka nurkalla tapahtuu!

Viro-keskuksessa on klo 12-15 avoimet ovet ja POP UP -kahvila, sekä klo 15.00 Hetk Universumis -teatteriesitys. Odotamme tapahtumaan myös videotervehdystä Tallinnasta. Tervetuloa! 


Keskiajan Turku tulee taas: to 27.6. - su 30.6. 2024

Tapahtuman info ja ohjelma: https://keskiajanturku.fi/

Viro-keskus elää tuttuun tapaan mukana keskiajassa, tule mukaan! Ovet avoinna! Ja ohjelmaakin tiedossa:

*** Hetk Universumis -runoesityksen keskiaikaversio torstaina ja perjantaina klo 15.30 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 16.00. 

Hetk Universumis - Hetki Universumissa
Ihmisen elämänkaari runojen kautta. Viron klassikkorunot kertovat, miten tunteet kulkevat samaa vuoristorataa vuosisadasta toiseen. Hetk Universumis on kaksikielinen runoperformanssi, jossa kuullaan suomea ja viroa.
Suunnittelu ja ohjaus: Tene Ruubel
Rooleissa: Kirsi Äyräs ja Tene Ruubel
Paikka: Viro-keskus / Interkulttuurisen foorumin sali, Brinkkalan piharakennus, 2.krs. Esityksen kesto: 25 min.
Vapaa pääsy, mutta paikkoja rajallisesti - lippujen jako alkaa 30 min ennen esitystä.

*** Luento lauantaina 29.6.:
Varsinais-Suomen Viro-keskus ry tarjoaa katsauksen Viron keskiaikaan! Tervetuloa luennolle 29.6. klo 13-14.30. Vapaa pääsy!

Kairi Rintanen:
Keskiaikaiset rakennukset Tallinnassa Opettele tunnistamaan keskiaikaisia rakennuksia Tallinnassa. Luennolla ehditään tehdä kurkistus myös linnoituksiin muualla Virossa.
Luennoitsijana on Virosta kotoisin oleva Kairi Rintanen, joka tunnetaan monitaitoisena ja suosittuna monella kielellä esiintyvänä Rauman oppaana. Hän on toiminut oppaana myös Tallinnassa, joten hän tuntee keskiaikaisen vanhankaupungin talot ja kujat kuin omat taskunsa! 

 

****


Pääsitkö jo hyvään alkuun viron opinnoissa tai kiinnostaisiko aloittaa? Syyslukukauden kursseille ilmoittautuminen on avattu!


TSL Turku:

VIRON KESKUSTELUKURSSI 26h

3.9. – 10.12.2024 ti klo 16.30 – 18
Ilmoittautumiset viimeistään 24.8.2024

Opettaja: FM Eva Finch

Jos olet lukenut viroa jo useamman vuoden ja haluat kehittää suullista kielitaitoasi, tämä keskustelukurssi sopii sinulle. Tunneilla keskustellaan Viro-teemojen lisäksi kaikkea muutakin: omista harrastuksista ja mieltymyksistä elämän isoihin kysymyksiin. Keskustellaan pareissa ja pienryhmissä, tutustetaan teemakohtaiseen sanavarastoon. Ryhmää ohjaa viroa äidinkielenä puhuva opettaja, joka tarjoaa materiaalit, joten varsinaista kurssikirjaa ei tarvita. Tervetuloa puhumaan viroa! Kurssimaksu 57,- 

Ilmoittaudu tästä!

VIRON ALKEISJATKOKURSSI 26h

3.9. – 10.12.2024 ti klo 18.15 – 19.45
Ilmoittautumiset viimeistään 24.8.2024

Opettaja: FM Eva Finch

Puhutko jo vähän viroa, osaat kertoa itsestäsi ja perheestäsi, ja ehkä jopa kertoa, mitä teit eilen tai viime vuonna, mutta sanavarastosi ei kuitenkin vielä riitä laajemman keskustelun kehittämiseksi? Sitten tämä kurssi on sinulle. Pareittain ja pienryhmissä puhutaan matkailusta ja autoilusta, juhlapäivistä ja kellonajoista, terveydestä ja opiskelusta, syventäen myös kieliopin tuntemusta. Ryhmää ohjaa viroa äidinkielenä puhuva opettaja. Kurssikirja: Meie keelesild (kappaleet 11-18). Kurssimaksu 57,- + kirja

Ilmoittaudu tästä!

VIRON AAMUPÄIVÄALKEET 26h -uutuus

5.9. – 12.12.2024 to klo 10 – 11.30
Ilmoittautumiset viimeistään 24.8.2024

Opettaja: FM Eva Finch

Viron kielen alkeiskurssilla opitaan viron kielen perusteet ja opitaan tärkeitä fraaseja ja sanastoa, esimerkiksi tutustuminen ja kohteliaisuusilmaukset, matkailu ja kielet, perhe ja sukulaiset. Käsitellään myös kieliopin perusteet. Ryhmää ohjaa viroa äidinkielenä puhuva opettaja. Kurssikirja: Meie keelesild. Kurssimaksu 57,- + kirja

Ilmoittaudu tästä!


Turun työväenopistolla tarjolla kolme kurssia:

https://uusi.opistopalvelut.fi/turku/fi/?q=subject%3A6%2F122&page=1




Tavataan tapahtumissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti