maanantai 5. lokakuuta 2020

Viron kansalaisopistojen virtuaalinen koulutuspäivä

Viron kansalaisopistot järjestävät virtuaalisen koulutuspäivän, jonka aikana on netin kautta mahdollisuus seurata puolituntisia esityksiä yhteensä 13 opistosta. Ohjelma alkaa aamupäivällä ja jatkuu iltaan saakka!

Voit seurata luentoja kotikoneeltasi tai tulla Viro-keskukseen, katsomme striimausta porukalla valkokankaalta. Tervetuloa torstaina 8.10.2020: ohjelmassa on Rahvaülikoolide päev!





Rahvaülikoolid tähistavad 8. oktoobril virtuaalse õpipäevaga 

Eesti Rahvaülikoolide Liidu koduleheküljelt leiab hommikust õhtutundideni kestva õpipäeva kava erinevatest loengutest, esitlustest ja praktilistest ettekannetest. Kõik 13 kooli on välja mõelnud põnevad loengud väga erinevatel teemadel. Juttu tuleb Eesti õlust tsaari laual ja putukate söömisest kuni lilleseade ning toote- ja teenusedisainini.

 

Üritus toimub Täiskasvanud Õppija nädala raames. Osalema on oodatud kõik täiskasvanud. Pooletunniste ettekannete juurde saab kodulehe kaudu ühineda igal ajahetkel ja koolitusplatvormi kaudu saab koolitajatele kommentaare jätta ja küsimusi esitada. 


Eesti Rahvaülikoolide Liidu juhatuse liikme Maire Breede sõnul on rahvaülikoolide päeva tähistamine üks suur pidupäev, millest igaüks leiab just enda maitsele midagi sobivat. 

 

„Rahvaülikoolide päeva tähistamise idee sündis soovist edasi anda tükikest meie igapäevasest tegevusest, et ka inimesed, kes ei ole rahvaülikoolide ja vabaharidusega veel kokku puutunud, saaksid sellest aimu. Rahvaülikool ei ole vaid õppimise, vaid ka koosolemise koht,“ selgitas Breede.

Rahvaülikoolide päeva tähistati Eestis ka 20ndatel ja 30ndatel haridusinimeste konverentsidena. Rahvaülikoolide mõtet on edasi kandnud Jaan Tõnisson ja Oskar Kallas. Tõnissoni algatusel hakati Vanemuises pidama üldhariduslikke kursusi, millest kujunes välja Eesti esimene rahvaülikool.

 

Rahvaülikoolide päeva kava: www.rahvaulikoolideliit.ee/avaleht/rahvaulikoolide-paev


Osale kodus või tule Eesti keskusesse! Saame kokku ja kuulame koos päeva ettekandeid, tere tulemast!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti