maanantai 23. marraskuuta 2020

Perustettu: Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa

 Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa 

MEDIATIEDOTE 23.11.2020 

PERUSTETTIIN VIROLAISYHDISTYSTEN VERKOSTO SUOMESSA

Monien Suomessa toimivien virolaisyhdistysten, seurojen ja harrastusryhmien jäsentapaamisten aiheena on ollut tarve luoda yhteinen keskusjärjestö. Virolaisen kulttuurin festivaalin ESTO 2019 järjestämisen kokemukset Helsingissä antoivat ratkaisevan sysäyksen valmistavan työryhmän luomiseksi. 

30.10.2020 perustettiin Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa (VYVS), joka edustaa Suomen virolaisia ja edistää heidän yhteisiä intressejään. Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa edustaa Suomessa rekisteröityjä yhdistyksiä sekä paikallisesti että kansainvälisellä tasolla ja toimii keskusjärjestönä. Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa tavoitteena on parantaa Suomen virolaisvähemmistön asemaa, ollessaa samalla edustuselin Suomen ja Viron hallituslaitosten tasolla ja tiedonvälityksessä. VYVS tukee virolaisten integroimista Suomen yhteiskuntaan samalla säilyttäen viron kieltä, identiteettiä ja kulttuuria sekä pitäen tallessa yhteyttä Viroon. VYVS pyrkii edustamaan Suomen virolaisväestöä myös vastaavanlaisissa globaaleissa verkostoissa. 

Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa perustajajäsenet kutsuvat virolaisyhdistyksiä liittymään keskusjärjestöön, jotta saamme pyrkimyksillemme laajempaa kaikupohjaa ja toiminnallemme ulottuvuutta. Olemme yhteistyöhaluinen verkosto Suomessa! 

Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa perustajat 30.10.2020: 

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry, edustaja Ülle Priks 

Tampere Eesti Klubi ry, edustajat Annela Liivat ja Marelle Paikla 

Viron Kulttuuriseura Mihkel ry, edustajat Ilona Kolberg ja Aive Okkonen 

AnniLa Ry, edustaja Annika Madisson 

ET Teatteri ry, edustaja Mait Lepik 


VYVS johtokunta: info@vyvs.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti