perjantai 12. helmikuuta 2021

Viron juhlat alkavat

 Viron juhlat alkavat! Pääosin virtuaalinen juhlamme 2021 tarjoaa juhlapuheita ja taidetta!

Aivan aluksi: tervetuloa näyttelyn avajaisiin Viro-keskukseen keskiviikkona 17.2. klo 15-18! Aloitamme Viron itsenäisyyspäivän juhlistamisen Rait Priksin näyttelyn avajaisilla. Joulukalenterina ihastuttaneet maalaukset nyt esillä originaaleina. Samalla facebookissa alkaa uusi Rait Priksin nettikorttien sarja, teemana Viron itsenäisyys - kannattaa seurata postauksia päivittäin 24.2. saakka!

 

Näyttelyn teokset ovat myynnissä, käy varaamassa omasi. Samoin myynnissä on vielä pieni erä kalentereita, keskiviikkona saat sen taiteilijan omistuskirjoituksella.

Esillä on helmikuun ajan myös Mikael Korhosen valokuvateoksia, ja myynnissä on hänen uusi kirjansa Kaluri-kolhoosin vaiheista. Tervetuloa tutustumaan!

Mukana menossa ke klo 15-18 on myös alakerran naapurimme Studio Pikart! Poikkea ihastelemaan Pirkka Elovirran ja Kaisa Simulan taidetta. 

HUOM! Avajaistapahtumassa noudatamme kokoontumisrajoituksia ja pyydämme kävijöitä käyttämään maskia. Samoin maskisuositus on voimasssa, jos käyt konttorilla muina aikoina. Näyttelyyn voi tulla tutustumaan ma-pe klo 10-15, suosittelemme varmistamaan ensin puhelimitse olemmeko paikalla (korona-aika voi aiheuttaa nopeita muutoksia aukiolossa)


****


20.2. - 24.2. Juhlitaan videoiden kautta: perinteinen suuri Viron itsenäisyyspäivän juhla Turun yliopistolla koetaan kaikesta huolimatta - kokoontumisrajoitus estää kyllä paikalle tulon, mutta puheet ja juhlaohjelma tulevat suoraan kotikoneellesi!


Ohjelmassa, nähtävillä Facebookin ja Youtuben kautta:

Juhlapuheet ja tervehdykset: suurlähettiläs Sven Sakkov, kunniakonsuli Andrus Junolainen, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n puheenjohtaja Mari Jurtom.

Juhlan taideohjelma: 

Teatteria: Turu Teater, ohjaaja Siim Maaten. Saamme nähdä videomaistiaisen valmistumassa olevasta näytelmästä Elämä 2.0

Taidekortit: Rait Priks: korttisarja facebookissa 17.2.-24.2.2021

Yllätysvideoita: seuraa Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n facebook-postauksia:

www.facebook.com/virokeskus.turku/


***

Huomio huomio! Nyt viedään Turku maailmankartalle tai ainakin vironkielisten kuulijoiden tietoon! Tulethan kuulolle lauantaina 13.2. klo 11, kun Eva Finchin webinaarisarja Turun historiasta alkaa:

(10) Turu linna aeg ja kohad, osa 1: Turu aastani 1300 | Facebook


****
Haaste kaikille valokuvauksen harrastajille! Etsitään uusia kuvapareja virolaisen Ajapaik -sivuston vanhoille Turku-otoksille. Ajapaik odottaa kuvia helmikuun aikana.
Tästä linkistä pääset tutustumaan vanhoihin Turku-kuviin:
Ajapaik-sivusto toivoo että uudet kuvat olisivat mahdollisimman tarkasti samalta paikalta kuin jo kokoelmista löytyvät historialliset kuvat.
Kuvien lähetykseen helpointa on käyttää Ajapaik -Android mobiilisovellusta, mutta kuvia voi ladata myös nettisivun kautta.
Voit luoda Ajapaik -tilin Googlen, Facebookin tai Wikipedian tilin avulla tai sähköpostin avulla.
Ajapaik-kokoelmista löydät Turku-kuvia mm.
● UTKK postikorttikokoelma eli Friedebert Tuglase kogu (Turun kuvia varten lisää hakukenttään
“Turku”)
● UTKK kokoelma: "Turu postkaardid kaardivaates"
Tiedustelut:
Elle-Mari Talivee (ellemari@utkk.ee), Underi ja Tuglase muuseum, Tallinna / Vahur Puik (vahur@ajapaik.ee)


Hyvää ystävänpäivää ja vauhdikasta helmikuuta kaikille 
T: Viro-keskuksen väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti