sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Viron itsenäisyyspäiväjuhla 17.2.2024

 Viron itsenäisyyspäivän juhla tuo yhteen virolaiset diplomaatit ja virolaisen kulttuurin ystävät Turun Yliopistolla




Itsenäisyyspäiväjuhlan pääpuhujana on maailmanlaajuisen virolaisten diasporan korkein diplomaatti ja lähettiläs Marin Mõttus (Ambassador at Large for the Global Estonian Diaspora - üleilmse eestluse diplomaatiline eriesindaja).

Suomalainen puheenvuoro kuullaan 50-vuotisjuhliaan viettävän Siirtolaisuusinstituutin puolesta. Toimitusjohtaja, VTT, dosentti Saara Pellander pitää lyhyen juhlaluennon, jossa hän käsittelee Viron ja Suomen välillä tapahtuvaa muuttoliikettä ja sen tutkimista.

Viron Suurlähetystön edustajana tilaisuuden avaa konsuli Peeter Püvi, ja päätössanat lausuu Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n puheenjohtaja Jouni Elomaa. Myös Viro-keskukselle kuluva vuosi on juhlavuosi, yhdistys täyttää 30 vuotta. 

Tapahtumassa osallistujat pääsevät myös vaihtamaan ajatuksia entisen pääkonsulin kanssa. Liina Viies työskentelee tällä hetkellä maailmanlaajuisen virolaisten diasporan neuvoksena, tähän tehtävään hän siirtyi Viron Israelin suurlähetystöstä. Mukana juhlassa ovat myös Viron kulttuuriministeriön ja Viron monikulttuurisuuden teemavuoden 2024 edustajat Anne-Ly Reimaa ja Alena Stadnik.


Juhlan järjestävät perinteiseen tapaan yhteistyössä Turun Yliopisto, Turun Yliopistosäätiö, Turun Tuglas-seura, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry ja Viron kunniakonsulaatti Turussa. Tapahtuma kokoaa yhteen kutsuvieraat ja yleisön lauantaina 17. helmikuuta klo 14 alkaen Publicumissa. Juhlan musiikista vastaa Dagmar Õunap.


Tervetuloa! Ilmoittautumiset juhlaan:

https://forms.gle/F93dx9jJ7dAT8Xue8



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti