torstai 5. maaliskuuta 2020

Teatterivierailut Turussa

Täyslaidallinen teatteria tulossa!

Stalinin lehmät:

Voimakas ja eeppinen Sofi Oksasen esikoisromaani kuvaa kolmen naisen elämää eri sukupolvien ja yhteiskuntien kehyksissä – isoäidin, äidin ja tyttären näkökulmista. Ote henkilöhahmoihin ja heidän välisiin siteisiinsä on rakastava, mutta tiukka.

Kuvatessaan Sofian, Katariinan ja Annan elämää kommunistisessa Virossa ja kapitalistisessa Suomessa luo Oksanen tarkkanäköisen ja kaunistelemattoman silmäyksen koko 20. vuosisadan ajankuvaan, idän ja lännen räikeään kahtiajakoon, jonka vaikutukset ulottuvat 1930-luvulta nykypäivään.
Stalinin lehmät on myös armoton tarina elämää hallitsevasta ja määrittävästä syömishäiriöstä, häpeän ja arvottomuuden tunteiden voimasta ja naiseuden mahdottomuudesta.
Näyttämöversion Stalinin lehmät sai vuonna 2018 Joensuussa Aino Kiven dramatisoimana ja ohjaamana. Näytelmä palaa kevääksi kiertueohjelmistoon yleisön toiveesta, ja Turussa esitys nähdään alueteatteripäivillä 5.5. ja 6.5., esityspaikka Åbo Svenska Teater

Vironkielisiä esityksiä: 
Nyt saa nauraa! Komöödiateaterin vierailunäytös Tarmon talolla 5.5. klo 19: Igaühel neli nägu. Liput Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n jäsenille 25 eur, muille 29 eur (ilman varausta: 32 eur). Varaa lippusi linkin kautta: https://forms.gle/gS8u8tvUTYCBYvKz7
Syksyllä (17.10.) teatterivieraaksemme saapuu Andres Dvinjaninov, joka tuo kaupunginteatterin lavalle suositun monologinsa "Vanuse 50 varjundit". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti