maanantai 23. maaliskuuta 2020

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry 2020

Esittäydymme! Mitä meille kuuluu vuonna 2020?
Kevään 2020 tapahtumat ja lähiopetus on peruutettu koronaviiruksen aiheuttaman poikkeustilan takia. Kesän osalta ollaan vielä odottavalla kannalla. Yhdistyksen toiminta jatkuu etänä, tavoitat meidät ma-pe puhelimitse klo 10-15, puhelin: 040 147 5221, sähköpostilla ja facebookin ja messengerin kautta.

Tässä yleisesittely yhdistyksestämme, parempia aikoja odotellessa:

***

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on kaikkien Viron ystävien oma yhdistys. Palvelemme myös Viron kunniakonsulaattina Turussa, ja luovutamme virolaisten passit ja henkilökortit yhteistyössä kunniakonsuli Keijo Virtasen kanssa. Sekä suomeksi että viroksi palveleva konttorimme sijaitsee Turun historiallisessa keskustassa Vanhalla Suurtorilla, Brinkkalan talon sisäpihan puolella.

Neuvomme ja autamme sekä yksityisiä ihmisiä että yhteisöjä kaikenlaisissa Viro-Suomi -kontakteissa. Viro-keskus tarjoaa matkailuinformaatiota sekä järjestää Viroon liittyviä tapahtumia, seminaareja, konsertteja ja matkoja jäsenistönsä toiveiden mukaan. Viro-keskukseen löydät varmasti asiaa Turun isojen markkinatapahtumien aikana, niin kesän Keskiaikamarkkinoilla kuin marras-joulukuussa Vanhan ajan joulumarkkinoillakin - olemme tapahtumien keskipisteessä ja aina menossa mukana. Teemme yhteistyötä myös Event Companyn käsityöläismarkkinoiden kanssa, tulevana kesänä on tarkoitus tuoda markkinoille virolaisten kauppiaiden myyntiala niin keskikesän markkinoille kuin myös elokuun taiteiden yöhön. Tällä hetkellä vielä seuraillaan tilannetta, onko tapahtumien järjestäminen tänä kesänä mahdollista, vai siirtyvätkö suunnitelmat seuraavaan vuoteen.

Kielikurssit valtaavat konttorin iltaisin, yhteistyössä Turun TSL:n kanssa järjestämme suomen ja viron opetusta, uutuutena tarjolla nyt myös latvian kieli. Myös muiden Turun seudun oppilaitosten kanssa teemme tiivistä yhteistyötä, ja teemme parhaamme että viron kurssit täyttyvät! 

Tärkeä osa toimintaamme on Turun seudulla asuvien virolaisten neuvonta ja klubitoiminta. Toimintaa on tarjolla kaikenikäisille: säännöllisesti kokoontuvat kansantanssiryhmä, koripallon harrastajat ja lasten laulurinki. Myös perheille suunnatut tapahtumat ja vuodenkulkuun kuuluvat juhlat ovat osa Viro-keskuksen säännöllistä toimintaa. Yksilöllistä neuvontaa on tarjolla konttorilla sekä Turun kaupungin ylläpitämässä Monitorin infotori -neuvontapisteessä Skanssissa.

Viro-keskus toimii aktiivisena partnerina kansainvälisissä projekteissa. EU-hankkeissa keskus on ollut mukana mm. luomassa aikuiskoulutusverkostoa Suomen ja Viron välille (Saame Kokku ja LEMON), edistämässä luonnonmateriaalien käyttöä rakentamisessa (LUMO ja ProNatMat) ja tukemassa virolaisia maahanmuuttajia Suomessa (REGI, FEM, Paikal-hankkeet 2018 ja 2019). Tänä vuonna toteutetaan ainakin Kansalaisten Eurooppa -ohjelmaan kuuluva Town Twinning -hanke yhdessä Kaarinan ja Jõgevan kanssa.

Verkostoituminen ja yhteistyö ovat meille tärkeitä tapoja toimia. Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on jäsen Suomen Viro-yhdistysten liitossa (SVYL), Virolaisten kulttuuriseurojen liitossa (Eesti kultuuriseltside ühdendus EKSÜ), Sondip ry:ssä ja World Trade Centerin Turun osastossa (WTC Turku).

Yhdistyksen asioista päättää 12-jäseninen hallitus, puheenjohtajanaan Mari Jurtom. Hallituksen kokousten edellä kokoontuu vapaamuotoinen valmisteleva toimikunta ”Valto”, johon ovat tervetulleita mukaan kaikki aktiiviset jäsenet. Virolaisten klubi puolestaan järjestää ideariihiä, joissa yhdessä kehitetyt toimintaideat toteutetaan yhteisvoimin. Vapaaehtoistyö on hauskaa ja palkitsevaa - näet kuinka ideat heräävät henkiin! Aina kun sinulla on ideoita yhdistykselle tai kysyttävää, voit tulla käymään konttorilla, joka normaaliaikoina on auki työpäivisin (ma-pe) 10-15. Näin korona-aikana palvelemme kuitenkin vain rajoitetusti. Joka tapauksessa saat yhdistykseen yhteyttä puhelimitse (040 147 5221), sähköpostilla (virokeskus@gmail.com) ja facebookin ja messengerin kautta.

Facebook:

nettisivut suomeksi ja viroksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti