sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Syksyn tapahtumia, tervetuloa mukaan!

Syyskuussa nautimme tapahtumista pääosin ulkoilmassa, tervetuloa mukaan!


pe 17.9. Tutkitaan Kultarannan puistoa vironkielisessä seurassa! Mukana Naantali-opas Eva Finch. Kokoontuminen puiston portilla lippukassan läheisyydessä klo 18. Vapaa pääsy.

Lauantaina 18.9. on Maailma koristuspäev -eli maailman siivouspäivän ajankohta! Otetaan kaikki Viron haaste vastaan, ja siistitään omaa lähiympäristöämme. Roskakävely tekee hyvää! 

Sunnuntaina 19.9. on Turun päivä ja Turun Mahdollisuuksien tori valloittaa Brinkkalan sisäpihan! Tule mukaan, ohjelmaa koko päiväksi (klo 10-18) ja Viro-keskus on vahvasti mukana menossa.

Vanhan Suurtorin puolella on Turun päivän päälava, joten nyt kaikki päin Brinkkalaa! 
Ohjelmassa mukana: 
kansantanssiryhmä Nopsajalad klo 14.40 Turun päivän päälavalla, klo 15.15 Brinkkalan lavalla.
Helle ja Vaarna viroksi  klo 17.15 Brinkkalan lavalla: 
Ja paljon muuta mielenkiintoista! Käy katsomassa myös Raatihuoneen 3.krs salin taiteilijapöydät! (Huom, huonon sään sattuessa siirtyy Brinkkalan lavaohjelma Raatihuoneelle.)

****

Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry järjestää Estonian muistomerkin vierailun Nauvossa lauantaina 25.9. klo 13. Paikan päällä pidämme pienen yhteisen muistohetken ja sen jälkeen on mahdollisuus osallistua yhteiselle keittolounaalle Martan majatalossa Nauvossa (lounaan hinta 15 eur). Martan majatalon yrittäjä on virolainen Aili Uja, ja hän esittelee mielellään palveluitaan ryhmällemme. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tällä lomakkeella jotta voisimme tarjota kaikille halukkaille kyydin Turusta ja tilata lounaan kaikille osallistujille. Jos pystyt tarjoamaan kyydin tai tarvitset itse kyydin, merkkaa tieto lomakkeelle, kiitos:

*Yhteiseen lähtöön osallistuville kokoontuminen 25.9. klo 11.30 Turun tuomiokirkon parkkipaikalla, muista ilmoittautua!
*Suoraan Nauvoon tulijoille kokoontuminen klo 13 lauttarannan parkkipaikalla.

*****
Kirjamessut lähestyvät - ajankohta on vanha tuttu, lokakuun alku.
Oletko kiinnostunut päivystämään Viro-osastolla (noin 2 t mittaisia vuoroja jaossa) ja esittelemään yhdistystämme kiinnostuneille? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: virokeskus@gmail.com
Tuttuun tapaan messujen ohjelmassa on runsaasti Viron kirjallisuuden esittelyä. 

***
Huom! Viron alkeiskurssilla on vielä tilaa, ilmoittaudu heti! Kurssi kokoontuu Viro-keskuksessa keskiviikkoisin klo 18.30. Kurssin järjestää TSL Turku ja opettajana on Karmen Tomson.


Kaarina-talon esitelmäilta 12.10. klo 18 tuo terveiset Kaarinan virolaiselta ystävyyskaupungilta Jõgevalta!
Town Twinning -hankkeen ryhmä vieraili Jõgevalla syyskuussa, ja perehtyi Viron vapaaehtoistyön kenttään. Samalla kehiteltiin ideoita omaan kotoiseen vapaaehtoistyöhön ja  yhdistystoimintaan.
Tule kuulemaan Jõgevan kuulumisista ja reissun tuloksista sekä keskustelemaan Viro-Suomi -yhteistyöstä.

****
Teatteria, teatteria!
Odotettu tapaus, Andres Dvinjaninovin Turun vierailu, on edessä jo pian, 30.10. - varaa lippusi heti! Lisätietoa ja lipunmyynti Turun kaupunginteatterin sivulla;

Syksyllä saa ensi-iltansa Turu Teaterin oma Yön kuningatar / Öökuninganna, kannattaa pysyä kuulolla! Lavalla näyttelijät Tene Ruubel ja Marin Mägi-Efert, ohjaa Siim Maaten. Ensi-ilta on lokakuun lopussa Tene Ruubelin kotikaupungissa Pärnussa, ja marraskuussa on edessä kiertue Suomessa. Heidät nähdään kirjastokeikalla Kaarinassa:

Kirjastokeikka tarjoaa teatteria! Virolainen näytelmä Yön  kuningatar Kaarinassa 24.11.2021 klo 18.00

 

Öökuninganna / Yön kuningatar on vironkielistä teatteria, suomenkielinen tekstitys kulkee tarinassa mukana. Haastamme sinut tutustumaan Viron teatteriin ja samalla vaikka testaamaan vironkielen taitoasi!

Lavalla nähdään kaksi virolaista ammattinäyttelijää, Suomessa asuva Tene Ruubel ja Suomen ja Viron välillä liikkuva Marin Mägi-Efert. Ohjaaja on Siim Maaten.

 

Käsikirjoittaja Piret Jaaks on yksi suosituimpia Viron nuoren polven näytelmäkirjailijoita. Hurmaava ja yllättävä tragikomedia Öökuninganna, maailman parrasvaloista vetäytyneen vanhan oopperatähden ja hänen nuoren avustajansa tarina, on saanut paljon suosiota Viron näyttämöillä. Nyt teos nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa, kokonaan uutena tulkintana.

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n Turu Teater on aloittanut ohjaaja Siim Maatenin johdolla työnsä 2020, joten aivan uusi teatteriryhmä on ensimmäisellä kiertueellaan. Turu Teater tulee ylpeänä esiintymään Kaarinan kirjastokeikalle!***

Viro-keskus palvelee edelleen sopimuksen mukaan, soita toimistolle ja varaa aika. Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-15 on avoimet ovet myös ilman ajanvarausta, tervetuloa! Toimistolla on esillä taidetta, tule tutustumaan: taiteilija Epp Katus on tuonut näytteille Tarton tunnelmia :)

Tapaamisiin Brinkkalassa ja tapahtumissa,
t: konttorin väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti